Adunare comemorativa Oastea Domnului la Catedrala mitropolitana din Sibiu
Catedrala mitropolitana din Sibiu a gazduit cu binecuvantarea Inaltpreasfințitului Parinte Laurentiu, Mitropolitul Ardealului, sambata, 13 februarie 2016, adunarea Oastei Domnului, prin care a fost omagiata personalitatea parintelui Iosif Trifa, fondatorul acesteia, informeaza mitropolia-ardealului.ro.Evenimentul a avut loc dupa slujba Vecerniei oficiata de un sobor de preoti si diaconi, in prezenta Inaltpreasfintitului Parinte Laurentiu. Sute de membri ai Oastei Domnului din intreaga tara si chiar din diaspora s-au adunat in Catedrala mitropolitana din Sibiu pentru a se ruga lui Dumnezeu ca sufletul celui care a intemeiat aceasta miscare spirituala din cadrul Bisericii Ortodoxe Romane sa se odihneasca pe vecie in Imparatia Cerurilor.In fiecare an, in cea mai apropiata duminica de ziua de 12 februarie, cand parintele Iosif Trifa a trecut la Domnului, ostasii se aduna la Sibiu pentru a-l omagia si pentru a participa la slujbele religioase oficiate cu acest prilej. Dupa slujba Vecerniei, mai multi membri marcanti ai miscarii spirituale au vorbit despre personalitatea parintelui Iosif Trifa, despre greutatile prin care a trecut si despre trecutul Oastei Domnului. De asemenea, Inaltpreasfințitul Parinte Mitropolit Laurentiu le-a adresat tuturor un cuvant de binecuvantare si le-a multumit pentru prezenta la Sibiu cu aceasta ocazie deosebita.In anul 1923, parintele Iosif Trifa a intemeiat la Sibiu miscarea spirituala numita Oastea Domnului , prin infiintarea foii Lumina satelor , publicatie ce chema credinciosii sa se inroleze la o noua lucrare duhovniceasca. In anii urmatori, miscarea a castigat foarte multi adepti si s-a bucurat de binecuvantarea Mitropolitului Nicolae Balan, care a sustinut aceasta initiativa a parintelui Iosif Trifa.Manifestarile de comemorare a parintelui Iosif Trifa vor continu duminica, 14 februarie, la mormantul acestuia din cimitirul municipal din Sibiu, in prezenta multimilor de credinciosi veniti din toata tara.
Category: News and events
Added: Feb 15, 2016
Users login
username:
Password:
Reclama
Contact Us

Loading...

Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Ascetica ortodoxa: www.ascetica.ro - Articole de cultura ortodoxa: religie, filozofie, stiinta.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.