Alimente pentru oamenii fara adapost din partea voluntarilor Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului
Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului desfașoara o noua campanie umanitara ai carei beneficiari sunt oamenii fara adapost. In fiecare seara, voluntarii daruiesc pachete cu alimente oamenilor aflați in dificultate și fara adapost.Acțiunea se desfașoara sub coordonarea Parintelui Arhimandrit Ciprian Gradinaru, slujitor la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului. Parintele a aratat ca Biserica se implica atat in ajutorarea celor cu suferinte trupesti, bolnavi care nu isi permit sa urmeze un tratament, dar si in ajutorarea cazurilor sociale: Oamenii acestia care traiesc sub cerul liber traiesc in frig, adorm flamanzi și insetați. Daca le putem usura in vreun fel suferinta, este bine sa o facem, pentru ca prin milostenie ne aratam dragostea fata de Hristos, iar El asta ne cere .Lectia milosteniei este lectia pe care toti voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului au invatat-o si o practica in fiecare zi. In fiecare seara, plecam cu masinile in zonele in care am identificat persoane fara adapost, persoane care au nevoie de hrana. Sunt multe cazuri pe care le avem in evidenta si incercam sa le aratam ca ne pasa de situatia lor si nu sunt singuri , a marturisit Dan Pruna - voluntar.Bucuria celor care primesc este mare, dar a celor care daruiesc este greu de descris in cuvinte.Ana-Maria Vasilateanu, unul dintre voluntari, marturisește ca aceste actiuni sunt foarte necesare: Este important sa ne indreptam privirile si catre acesti oameni. Nu ne putem numi buni crestini daca nu ne manifestam dragostea fata de semeni. Prin acest proiect, ca si prin toate celelalte pe care le derulam la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, «Sanatate pentru sate» si «Daruieste viata! Vino sa donezi sange!» incercam sa ajutam acolo unde este nevoie si sa aducem alinare si bucurie celor care chiar se afla in situatii dificile. Sa urmam exemplul Samarineanului milostiv din Pericopa Evanghelica de la Luca, pentru ca intotdeauna se va gasi cineva in suferinta care are nevoie de noi .La Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, aproximativ 50 de voluntari se organizeaza si merg in fiecare seara sa ofere alimente celor fara adapost, oamenilor strazii. Programul a inceput din luna decembrie 2015.
Category: News and events
Added: Feb 15, 2016
Users login
username:
Password:
Reclama
Contact Us

Loading...

Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Ascetica ortodoxa: www.ascetica.ro - Articole de cultura ortodoxa: religie, filozofie, stiinta.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.