Delegatie a Patriarhiei Romane la proclamarea canonizarii Sf. Ioan Iacob de la Neamt
Patriarhia Ierusalimului va proclama duminica, 31 ianuarie 2016, canonizarea Sfantului Ioan Iacob de la Neamt. Patriarhia Romana va fi reprezentata la eveniment de catre o delegatie a Bisericii noastre, condusa de Preasfintitul Parinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, care se afla deja in Ţara Sfanta.Delegația Patriarhiei Romane a fost primita in 30 ianuarie 2016 de catre Patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului.Dupa aceasta intrevedere, membrii delegatiei au vizitat Sfantul Mormant. La intoarcere, delegatia romaneasca a oferit in dar Patriarhului Ierusalimului doua icoane cu Sfantul Teofil Marturisitorul și cu Sfantul Ioan Iacob Hozevitul.La randul sau, Patriarhul Ierusalimului a oferit tuturor preoților cate o cruce pectorala de sidef și o icoana cu Maica Domnului Ierusalimitisa.De asemenea, in aceasta seara Delegatia Bisericii Ortodoxe Romane a vizitat Asezamantul romanesc din Ierusalim.Proclamarea oficiala a canonizarii Sfantului Ioan Iacob va avea loc la Manastirea Sfantul Cuvios Gheorghe de la Hozeva. Cu acest prilej, Sfanta Liturghie va fi oficiata de catre Preafericitul Parinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, impreuna cu mai multi ierarhi, inconjurati de un sobor de preoti si diaconi.Hotararea de proclamare a canonizarii Sfantului Ioan Iacob de la Neamt a fost luata in sedinta Sfantului Sinod al Patriarhiei Ierusalimului, din toamna anului 2015.Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane l-a trecut in randul Sfintilor in 20 iunie 1992, sub numele de Sfantul Ioan Iacob de la Neamt, avand zi de praznuire 5 august, data trecerii sale la Domnul.
Category: News and events
Added: Feb 1, 2016
Users login
username:
Password:
Reclama
Contact Us

Loading...

Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Ascetica ortodoxa: www.ascetica.ro - Articole de cultura ortodoxa: religie, filozofie, stiinta.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.