Examen pentru pictorii bisericesti
Comisia de Pictura Bisericeasca a Patriarhiei Romane organizeaza, zilele acestea, examenul de admitere pentru perioada de stagiatura a ucenicilor care si-au finalizat perioada de practica. Probele practice se tin la Facultatea de Teologie Ortodoxa Justinian Patriarhul din Bucuresti."Aceasta pictura care decoreaza ansamblurile noastre de arhitectura trebuie sa fie facuta dupa anumite norme prin respectarea atat a iconografiei si a Dogmaticii ortodoxe, dar mai ales a disciplinei si a daruirii pe care fiecare tanar trebuie sa o aiba si sa fie cunoscuta din primele clipe cand el merge pe un astfel de drum", a subliniat Grigore Popescu - Comisia de pictura bisericeasca a Patriarhiei RomaneVor fi declarati admisi numai candidatii care au obtinut media generala cel putin 6.00. Candidatii respinsi sunt primiti la o noua examinare dupa o perioada suplimentara de practica, efectuata cu aprobarea Comisiei de Pictura Bisericeasca pana la noul examen.Candidatii respinsi de trei ori pierd dreptul de a se mai inscrie si participa la examenul de admitere pentru stagiatura.
Category: News and events
Added: Apr 16, 2013
Users login
username:
Password:
Reclama
Contact Us

Loading...

Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Ascetica ortodoxa: www.ascetica.ro - Articole de cultura ortodoxa: religie, filozofie, stiinta.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.