Patriarhul Ierusalimului a proclamat sfintenia Cuviosului Ioan Iacob de la Neamț
Patriarhia Ierusalimului a proclamat, duminica, 31 ianuarie 2016,canonizarea Sfantului Ioan Iacob de la Neamț. Festivitatile de proclamare a canonizariiau fost conduse dePreafericitul Parinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului,care a oficiat Sfanta Liturghie impreuna cu 11 ierarhi din mai multe tari ortodoxe in bisericaManastiriiSfantul Cuvios Gheorghe de la Hozeva dinȚara Sfanta.Patriarhia Romana a fost reprezentata la acest eveniment printr-o delegatie condusade Preasfințitul Parinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.In continuarea Sfintei Liturghii s-a dat citire Tomosului de proclamare.In cuvantul rostit, Preasfintitul Parinte Timotei Prahoveanula aratat ca acest eveniment a fost de maxima importanta facand referire la multimea de credinciosi si clerici prezenti. Un eveniment de o covarsitoare importanta a avut loc astazi la Manastirea Gheorghe Hozevitul din pustiul Hozeva. Alaturi de oameni sfinti si oameni drepti care s-au nevoit in acele locuri se adauga primul sfant roman recunoscut de Patriarhia Ierusalimului. La o distanta de 24 de ani de cand Biserica Ortodoxa l-a trecut in randul sfintilor si Patriarhia Ierusalimului recunoaste aceasta canonizare. Poate ca niciodata nu au fost atat de multi credinciosi si atat de multi romani reuniti la aceeasi Sfanta Liturghie ca in pustiul Hozeva. Peste 1.000 de credinciosi, zeci de preoti, zeci de calugari si calugarite si 11 arhierei l-au cinstit pe cel care, asa dupa cum spunea Patriarhul Ierusalimului, s-a nevoit in priveghere, in post si in rugaciune .Hotararea de proclamare a canonizarii Sfantului Ioan Iacob de la Neamt a fost luata in sedinta Sfantului Sinod al Patriarhiei Ierusalimului, din toamna anului 2015. Cuviosul Ioan Iacob de la Neamt este unul dintre sfintii romani contemporani. El s-a nevoit timp de 24 de ani in Țara Sfanta, atat pe Valea Iordanului, cat și in pustiul Hozeva. Biserica noastra l-a canonizat in anul 1992, cu data de praznuire in 5 august (vezi viata sfantului aici).Vedeti o inregistrare din timpul Sfintei Liturghii pe contul nostru de Facebook.
Category: News and events
Added: Feb 1, 2016
Users login
username:
Password:
Reclama
Contact Us

Loading...

Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Ascetica ortodoxa: www.ascetica.ro - Articole de cultura ortodoxa: religie, filozofie, stiinta.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.