Preocuparea vietii lor a fost sa aduca intre oameni pacea si armonia
La Sarbatoarea Sfintilor Trei Ierarhi slujba Sfintei Liturghii a fost oficiata sambata, 30 ianuarie 2016, la Catedrala Patriarhala, de catre Preasfintitul Parinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal, fiind inconjurat de un sobor de preoti si diaconi.In cuvantul de invatatura, Preasfintia Sa a elogiat viata Sfintilor Trei Ierarhi aratand ca ei au aparat dreapta credinta, precum si unitatea Bisericii. Ei au aparat dreapta credinta in viata lor si ne-au lasat si noua aceasta indatorire de a pastra dreapta credinta, dar de a pastra in acelasi timp si unitatea Bisericii si unitatea sufleteasca a familiei si a noastra ca si comunitate crestina. Dincolo de aceasta, ne-au lasat mostenire virtutea. Sa fim iubitori ai lui Dumnezeu si sa marturisim drept asa cum am primit de la Sfintii Parinti, dar mai ales la Sinoadele ecumenice care au sintetizat dupa cercetari indelungi ale Scripturilor invatatura si au lasat-o Bisericii spre a fi marturisita si traita. Sa ducem mai departe virtutea, sa ducem mai departe credinta cea dreapta si sa fim iubitori ai unitatii Bisericii si unitatii dintre noi oamenii, fugind de dezbinare, cearta, rautate. Preocuparea vietii lor a fost sa aduca intre oameni pacea si armonia .Raspunsurile liturgice au fost date de Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Romane, dirijata de Diac. Siluan Eloi.
Category: News and events
Added: Feb 1, 2016
Users login
username:
Password:
Reclama
Contact Us

Loading...

Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.
Biblia ortodoxa: www.biblia-ortodoxa.ro - Site de prezentare a bibliei ortodoxe, talcuiri, articole. Ofera Evanghelia si Apostolul zilei.
Biblia audio: www.biblia-audio.ro - Varinta audio partiala a bibliei ortodoxe.
Portal ortodox online: www.crez.ro
Calendar ortodox: calendar-ortodox.crez.ro - Calendar ortodox pentru anul curent generat dinamic cu icoana zilei; poate fi preluat de alte site-uri prin intermediul unui script.
Ascetica ortodoxa: www.ascetica.ro - Articole de cultura ortodoxa: religie, filozofie, stiinta.
Orthodox portal: www.orthodox.ro - A presentation of the orthodox romanian treasure.